“Cara-cara memasak Kari Kepala Ikan. Untuk melihat lebih 1000 lagi video masakan, layari http://www.trymasak.my
Follow TryMasak@facebook. TryMasak@Twitter. TryMasak@Google+”
Cara Memasak & Bahan-bahan
Cara Memasak & Bahan-bahan
1)
Kepala Ikan (1 ketul)
2)
Tomato - dibelah enam (1 biji)
3)
Terung Bulat - dibelah empat (1 biji)
4) Cili
(4 biji)
5)
Bawang Merah (5 ulas)
6)
Bawang Putih (1 ulas)
7)
Halia (5 hiris)
8)
Bawang Besar - dhiris nipis (5 ulas)
9)
Bawang Putih - dihiris nipis (1 ulas)
10)
Daun Kari (1 tangkai)
11)
Daun Pandan (1 helai)
12)
Bunga Cengkih (2 kuntum)
13)
Bunga Lawang (1 kuntum)
14)
Halba Campur (1 sudu kecil)
15)
Kulit Kayu Manis (1 inci)
16)
Buah Pelaga (2 biji)
17)
Tomato - rebus (1 biji)
18)
Serbuk Kari (1/2 cawan)
19) Air
Asam Jawa (1/3 cawan)
20)
Santan (3 cawan)
21)
Minyak
22)
Gula (sedikit)
23)
Garam (secukup rasa)ez123 TryMasak . . . · Stats › Audience