“Cara-cara memasak Kari Kepala Ikan. Untuk melihat lebih 1000 lagi video masakan, layari http://www.trymasak.my
Follow TryMasak@facebook. TryMasak@Twitter. TryMasak@Google+”
Cara Memasak & Bahan-bahan
Cara Memasak & Bahan-bahan
Bahan-bahan untuk roti jala:
1)
Tepung Gandum (2 cawan)
2)
Tepung Beras (1 cawan)
3)
Telur (2 biji)
4)
Garam (sedikit)
Bahan-bahan untuk kuah kari:
Bahan-bahan untuk kuah kari:
1) Ayam
- dipotong dadu (300 gram)
2)
Kentang - dipotong kecil (2 biji)
3)
Santan (3 cawan)
4)
Serbuk Kari (3 sudu)
5)
Serbuk Cili (1 sudu)
6)
Bawang Merah - dicincang halus (4 ulas)
7)
Bawang Putih - dicincang halus (2 ulas)
8)
Halia - dicincang halus (1 cm)
9) Gula
(sedikit)
10)
Garam (secukup rasa)