Wednesday 11 December 2013

Roti Jala bersama Kuah Kari . . .



“Cara-cara memasak Kari Kepala Ikan. Untuk melihat lebih 1000 lagi video masakan, layari http://www.trymasak.my

Steps to cook fb Resepi pilihan. For 1000 more recipe videos, go to

Follow TryMasak@facebook. TryMasak@Twitter. TryMasak@Google+”

Cara Memasak & Bahan-bahan

Bahan-bahan untuk roti jala:

1) Tepung Gandum (2 cawan)
2) Tepung Beras (1 cawan)
3) Telur (2 biji)
4) Garam (sedikit)

Bahan-bahan untuk kuah kari:

1) Ayam - dipotong dadu (300 gram)
2) Kentang - dipotong kecil (2 biji)
3) Santan (3 cawan)
4) Serbuk Kari (3 sudu)
5) Serbuk Cili (1 sudu)
6) Bawang Merah - dicincang halus (4 ulas)
7) Bawang Putih - dicincang halus (2 ulas)
8) Halia - dicincang halus (1 cm)
9) Gula (sedikit)
10) Garam (secukup rasa)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...