“Cara-cara memasak Eggnog". Untuk melihat lebih 1000 lagi video masakan, layari http://www.trymasak.my
Follow TryMasak@facebook. TryMasak@Twitter. TryMasak@Google+”
Resipi
ini sebenarnya dari Alton Brown. Caroline tidak pernah membuat eggnog sebelum
dan ia begitu sempurna saya ingin berkongsi semuanya dengan anda semua:
Bahan-bahan:
4
kuning telur
Gula 1/3 cawan, campur 1 sudu besar
1 pain
susu penuh
1 cawan
krim berat
3 auns
burbon
1 sudu
teh buah pala baru diparut/tambahan untuk menghias
vanila
4 putih
telur *
Kaedah:
Dalam
mangkuk pengadun pendirian, pukul kuning telur sehingga mereka meringankan
dalam warna. Secara beransur-ansur menambah gula 1/3 cawan dan terus pukul
sehingga ia benar-benar dibubarkan. Ketepikan.
Dalam
periuk sederhana, dengan api yang tinggi, menggabungkan susu, krim berat dan
buah pala dan membawa hanya untuk mendidih, kacau sekali-sekala. Buang dari
haba dan secara beransur-ansur sabar campuran panas ke dalam campuran telur dan
gula.
Kemudian kembali segala-galanya ke dalam periuk dan masak sehingga
campuran sampai 160 darjah F. Angkat daripada api, kacau di Bourbon, tuangkan
ke dalam mangkuk sederhana, dan ditetapkan dalam peti sejuk untuk berehat.
Dalam
mangkuk sederhana, pukul putih telur ke puncak lembut. Dengan pengadun ber-jalan
secara beransur-ansur tambahkan 1 sudu gula dan pukul sehingga puncak sengit
terbentuk. Pukul putih telur ke dalam campuran sejuk.
Caroline
Mili Artiss adalah salah satu TV pertama chef untuk ditemui di Youtube di UK.
Kecintaannya dalam makanan dan membuat memasak mudah, menyeronokkan dan boleh
diakses dengan pantas telah membawa kepada Caroline terkumpul berikut dalam
talian yang besar. Caroline dilatih sebagai tukang masak dan telah dalam DUNIA
makanan selama lebih 15 tahun, difilemkan menunjukkan masakan pertama di
Malaysia, adalah Argos Dapur Chef dan kini sedang menyiapkan buku masak yang pertama.
Caroline
MiLi Artiss is one of the first TV chef’s to be discovered on Youtube in the
UK. Her passion for food and making cooking easy, enjoyable and accessible has
quickly led to Caroline accumulating a large online following. Caroline trained
as a chef and has been in the food world for over 15 years, filmed her first
cookery show in Malaysia, is the Argos Kitchen Chef and is currently writing
her first cook book.