Thursday 12 December 2013

Moroccan Baked Fish (Ikan Panggang Maghribi) . . .



“Cara-cara memasak Moroccan Baked Fish (Ikan Panggang Maghribi)". Untuk melihat lebih 1000 lagi video masakan, layari http://www.trymasak.my

Steps to cook fb Resepi pilihan. For 1000 more recipe videos, go to

Follow TryMasak@facebook. TryMasak@Twitter. TryMasak@Google+”

Cara Memasak & Bahan-bahan  

Bagaimana untuk membuat resipi Maghribi klasik: Ikan Panggang dengan Charmoula, pengasam Maghribi yang lazat.

Keseluruhan bass berjalur dibersihkan (atau apa-apa ikan keseluruhan lain cawan 1/4 anda ketumbar dicincang

Sayur-sayuran:

2 kentang sederhana - dikupas dan dihiris
1 lada hijau - dihiris kecil
1 cawan lobak merah bayi
1 tomato - dihiris
1 lemon - dihiris
Charmoula (Maghribi pengasam):
1/2 cawan pasli dicincang
1/2 cawan daun ketumbar dicincang
1/2 cawan sos tomato
1/4 cawan minyak zaitun
2 sudu besar jus lemon
2 sudu teh bawang putih cincang
1 sudu teh paprika
1 sudu teh jintan putih
1 sudu teh garam (secukup rasa)
1/4 sudu teh lada (secukup rasa)

Arahan

1) Basuh ikan dengan garam dan limau, kemudian bilas dengan air. Ikan dibuat 3 hirisan.

2) Campur semua bahan-bahan chamoula dalam mangkuk.

3) Dalam kuali penaik meletakkan hirisan kentang. Letakkan ikan di atas atau kentang.

4) Meliputi ikan (dari atas dan di dalam) dengan separuh daripada charmoula itu.

5) Letakkan baki sayur-sayuran sekitar dan di atas ikan. Tuangkan seluruh charmoula ke atas sayur-sayuran.

6) Meliputi ikan dengan kertas aluminium dan biarkan ia bakar dalam ketuhar pada 350 F selama 1 jam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...